sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kotka Masters SM kisaraportti

Nyt olen vihdoin ajatuksella katsonut uituja aikoja läpi ja tehnyt mielessäni pientä kisa-analyysiä. Ensinnäkin ennen kilpailuja jännitin hieman hääppöistä viimeistelyäni. Kaksi viikkoa ennen kisoja vietimme rentouttavan loman Vierumäellä, jossa uinnille ei juuri jäänyt sijaa. Tavoitteena oli hiihtää paljon ja tehdä peruskuntoa kesän pitkille koitoksille. Lisäksi tosiaa loukkasin typeryyksissäni niskani takaperinkuperkeikka kokeilussani. Viimeinen viikko ennen kisoja meni täysin työkuvioihin uppoutuneena. Vaikka viikko olikin rankka monine lentoineen ja pitkine kokouspäivineen, niin kevään näkeminen Kroatian Zagrebissa kyllä kohotti kovasti mielialaa. Jälkikäteen voi viisaana todeta, että viikon urheilemattomuus taisi tuoda hyvän keventelyn kisoihin.

Itse masters SM-uinnit alkoivat jo perjantaina pitkien matkojen koitoksilla. Päätin sivuuttaa omasta ohjelmasta nämä jo siitäkin syystä, että tiesin palaavani työmatkalta to-pe välisenä yönä. Matkasimme kuitenkin kisapaikalle jo pe-iltana.

Lauantaina henkilökohtaisina lajeina oli edessä 200 m sekauintia sekä 200 m selkäuintia. Lisäksi viesteissä olin mukana uimassa 50 m selkäuintia ja 50 m vapaauintia. Olen kova jännittämään kaikkia kilpailuja ja niinpä kilpailut on aina mukava aloittaa viestillä, jossa painetta voi jakaa seurakavereiden kanssa.

50 m selkäuinti meni kelvollisesti aikaan 35,92. Uinti Kotkan altaassa on hieman haastavaa, sillä toisen pään käännös on hankala hahmottaa. Allas on toisesta päästään n. 4 m syvä ja seinän etäisyyden hahmottaminen vähintäänkin hankalaa. Lauantaiaamun verryttelyssä yritin tätä hahmottaa, mutta varsinkin tässä ensimmäisessä lajissa huomasin vielä kyttääväni seinää ihan liikaa. Selässä varsinkin pitäisi luottaa siihen miten lippuilta ne vedot aina osuu kohdalleen eikä mahalleen kääntyessä pitäisi olla epäselvää miten käännös tehdään. Viestissä joukkueemme sijoittui kuitenkin mitallisijoille kolmanneksi.

Ensimmäinen henkilökohtainen lajini oli sitten 200 sku, josta jo laitoinkin hienon videon edelliseen postaukseeni. Ajallisesti se ei ollit kovin hääppöinen, mutta toisaalta kokemus oli oikein mukava ja pitkästä aikaa rintauintikin tuntui vievän enemmän eteenpäin. Loppuaika 2.53,08 ja omassa sarjassa sija 2/4. Näytin päihittäneen myös nuoremman ikäsarjan uimarit vaikka sitten vanhemmista löytyikin jo kovempia tekijöitä.

Aamujakson päätti taas viesti, jossa 50 m vu sujahti aikaan 32,86. Todella hitaan vaihdon kun olisin saanut osumaan nappiin niin olisi tietenkin aikakin ollut hitusen parempi. Kokonaisuudessaan joukkue ylsi sijalle 2, joten aamun kaikista lajeista tuli mitali.

Aamu ja iltajakson väliin jäi ainoastaan parin tunnin tauko, jonka aikana pikaiset syömiset ja vajaan puolen tunnin torkut. Iltajakso alkoikin heti henkilökohtaisella 200 m selkäuinnilla. Siinä onnistun aina saamaan aikaan erityistä jännistystä, sillä se on ollut aikoinaan päämatkani. Onnistuminen siinä tarkoittaa nappisuoritusta ja aivan hirveitä maitohappoja. Valmistautuminen keskittyy siis pääosin henkiseen kivunsiedon voittamiseen. Uinti tuntui onneksi jo alkuverryttelyssä hyvältä. Teknisesti voisi sanoa, että itse uinti meni hyvin (ainakin niiltä osin joita muistan). Koska vierelläni oli minua paljon kovemmalla ajalla ilmoitettu uimari, olin hieman hämmentynyt hänen jäätyä minusta jonkun metrin jälkeen heti alkumatkasta. Lopussa saimme vielä aikaiseksi pienen kiritaistelun. Uimani aika olikin vasta hämmentävä. Paransin lokakuussa uitua aikaa absoluuttisesti 12 sekuntia, jos vielä ottaa pitkän radan hyvitykset pois parani aikani 8 sekuntia. 200 m kilpailumatkalla se on aivan älyttömän hyvä parannus. Loppuaika oli 2.44,26. Ainoana sarjani edustajana sain kultaa, mutta kultaakin arvokkaampaa oli tuo hieno uitu aika!Koska kilpailut käytiin Kotkassa,  päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vietin mukavan lauantai-illan ja yön kummipoikani perheen luona Haminassa. Sunnuntai aamun herätys oli hieman karun oloinen kesäaikaan siirtymisen vuoksi. Onneksi kuitenkin sain kyydin Haminasta Kotkaan ja lisäksi tapojeni vastaisesti menin verryttelemään juuri ennen kilpailujen alkua.

Viimeisen päivän koitokset alkoivat viestillä, jossa uin 50 vu aikaan 32,38. No olihan se himpun parempi kuin edellisen päivän vastaava ja vaihtokin osui vähän paremmin kohdalleen. Mukava irroittelu ennen henkilökohtaista koitosta.

Halusin kokeilla miltä tuntuu kun lähtee kovaa ja rohkeasti uimaan niinkin pitkää matkaa kuin 400 vu. Siinä onnistuinkin mielestäni hyvin ja en edes pahasti hyytynyt loppua kohden. Loppuaika 5.19,26 on ihan tyydyttävä. Tein samalla väliaikana uuden 200 vu ennätykseni (2.33,89), joka myös puhuu tuon reippaan alun puolesta. Vielä vähän kestävyyttä ja uskoa itseen niin saan loppuajankin hinattua hieman eri lukemille. Sijoitus 1/5 omassa ikäsarjassa.

Päivän päätti satasen viesti, jossa oma osuuteni 100 vu meni aikaan 1.10,09. Joukkueemme voitti ja kirjasi sekä SE:n että PE:n omiin nimiinsä - ei hullumpi päätös kisaviikonlopulle.

Ei kommentteja: