sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

MM-kisaraporttia

Kisamatkasta on jo toivuttu ja on taas aika vetää tuloksia yhteen. Typistetty kilpailuohjelma ei kuitenkaan taannut kevyttä ohjelmaa. Tästä piti huolta vauhdikkaat tyttäreni. Vapaapäivät menivät uidessa heidän kanssaan meressä, hotellin altaassa ja paikallisessa vesipuistossa. Matkassa mukana oli myös yltyvä yskä.

Kilpailujen rekvisiittaa

Ensimmäisenä koitoksenani oli heti saapumista seuraavana päivänä päämatkani 200 selkäuintia. Uinti oli ulkoaltaassa ja päivän pelasti pilvinen sää. Kirkkaalla säällä suoraanuiminen on aina haastellisempaa. Lisäksi sijoituksellani (19.) jouduin kymmenen rataisessa altaassa reunaradalle, joka selkäuinnissa ei ole se kaikkein mieluisin rata. Uinti kulki kuitenkin varsin mukavasti vaikka hieman olisin voinut vauhtia toisella satasella lisätä. Loppu aika oli kuitenkin kohtuullinen ja jäin ennätyksestäni ainoastaan muutaman kymmenyksen. Ajalla 2.50,07 heltisi 12. sija. Kymmenelle parhaalle jaettiin mitallit ja tällä kertaa kymmenes sija jäi 0,9 sekunnin päähän.

200 su startti ulkoaltaassa

Viestipäivänä edessä oli neljä 50 metrin viestiä ja niissä uin kahdesti selkää ja kahdesti vaparia. Hyvin lähti nämä pikapyrähdyksetkin. Viesteissä sijoitukset vaihtelivat 15. ja 35. välillä. Viestiosallistujia oli parhaimmillaan/pahimmillaan lähes sata joukkuetta, joten mielestäni joukkueidemme sijoitukset olivat ihan loistavia! Kaiken lisäksi viestit ovat tosi hauskoja uida. Varsinkin tällaisissa massakisoissa on mukava puhaltaa joukkuekavereiden kanssa yhteen hiileen edes viestien ajan. Muuten tuntui, että muita ei ehtinyt juuri kisapäivien aikana näkemään.

Viestipyrähdysten innoittamana starttasin vielä viimeiseen uintiini 100 selkäuintiin kovat kierrokset mielessäni. Uinti menikin lähes nappiin ja tuloksena oma ennätys. Ajalla 1.16,88 olin lopulta 16. Jalat sain aivan hapoille ja kävely altaan reunalta ei onnistunut muutamaan hetkeen. Jäinkin katselemaan kuuman erän uintia, jossa koettiin draaman hetkiä. Ylivoimaisessa johdossa ollut Brasialialainen uimari hämääntyi luulemaan varaslähtököyttä maaliköysiksi ja teki maalikurotuksen 10 metriä liian aikaisin. Nopeasti kuitenkin reagoi tähän ja tuli kuin tulikin voittajana maaliin. Mutta sattuu sitä virheitä näemmä "huippu-uimareillekin".

Kokonaisuudessaan siis mukavasti menneet kisat. Yskä yltyi lopulta niin, että jatkoin lomaa vielä suoraan sairaslomalla. Onneksi sain kuitenkin kisat vedettyä ennen taudin huippua. 
Tyytyväinen MM-kisaaja

Ei kommentteja: