sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Välineurheilua 2

Viime vuonna tähän aikaan en ollut vielä montaa kymmentä kilometriä pyöräillyt. Eipä nuo treenimäärät nytkään päätä huimaa. Olen kuitenkin pari kertaa ulkoiluttanut kilpuriani pidemmän lenkin merkeissä. Pyöräily on ehdottomasti huonoin lajini ja olen siinä kyllä todella amatööri isolla A:lla. Totesinkin, että jos pyöräilyyn tarvittaisiin ajokortti tuskin pääsisin inssistä läpi. Mutta sitkeästi yritän kuitenkin viedä tätäkin lajia uudelle tasolle.

Tämän vuoden juttu näyttää kohdallani olevan välineurheilu. Kilpurini sain jo toki viime vuonna, mutta tänä vuonna vihdoin rohkaistuin kokeilemaan lukkopolkimia. Parin pitkän lenkin kokemuksella näytän pysyvän niillä pystyssä ja pääsevän mukavasti eteenpäin. Siinä kait tärkeimmät kriteerit. Työmatkaa tulen kuitenkin vielä taivaltamaan hybridilläni turvallisesti lenkkarit jalassa.

Tasapuolisuuden nimissä piti vielä juoksuvarustustakin päivittää. Lenkkarit olikin jo hankintalistalla, mutta uutena  kokeiluna hankin sinne oman jalan mukaisesti muotoillut pohjalliset. Parin lenkin jälkeen vaikuttaa erittäin lupaavalta.

Yhteenvetona voinee sanoa, että hyvät ja toimivat välineet tuovat mukavuutta treenaamiseen. Parhaimmassa tapauksessa myös estävät vammoilta. Kuntoa ne eivät kuitenkaan kohota, siihen kun auttaa vain raaka työ.


Jalkineita joka lähtöön

Ei kommentteja: