sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kisko-triathlon

Kävin Kiskossa kiskomassa kisat kovaa kesäkuumalla!

Sivulajin harjoittelut huipentuivat eilen Kiskossa. Hieno huipennus olikin! Matkaa oli reilusti enemmän kuin debyytissäni viime kesältä eli haastekerrointa oli kasvatettu. Perusmatka (1,5 - 40 - 10) taittui helteisessä säässä. Lämpöä oli riittävästi - lähes 30 C.

Hetki ennen lähtöä
Lähtöviivalla kanssani oli 162 miestä ja 28 naista. Lähtö oli varsin rauhallinen kun naiset ja miehet oli karsinoitu erilleen. Tosin naisilla matkaa sitten tulikin joku kymmenen metriä enemmän. Omassa rauhassa uinnista ehkä sen verran voin näin harrastelijana antaa periksi. Rata oli kolmionmuotoinen ja ekalla poijulle tultaessa oli jo ryhmät kuitenkin yhdistyneet. Matka meni mukavasti vaikka pitkät poijujen välit eivät ole minulle kovin tuttua tyyliä uinnissa. Ei tullut sellaisia luonnollisia rytmin vaihdoksiakaan, joten uintivauhti lienee ollut aika tasaista. 1500 m taittui aikaan 23,26. Kuinka ollakkaan, tässä olikin se minun kohokohtani sijoituksellisesti. Naisten ykkösenä ja miehistäkin vain 11 ui kovempaa.

Vaihdossa on vielä hiljaista
En pitänyt vaihdossa suuremmin kiirettä. Täytyy tunnustaa, että yritin tasoittaa hengitystä ennen ensimmäistä ylämäkeä, joka on varsin tiukka rannasta ylös maantien varteen. Siitä selvittyäni päätinkin fiilistellä - noh, aika kovaa. Vauhtia riittikin omaan tasoon nähden hurjasti ensimmäisen kiekan eli reilut 20 km (Kiskon pyörämatka on noin 3 km ylimittainen). Masentavaa se silti oli kun porukkaa kiitää oikealta ja vasemmalta ohi. Onneksi enimmäkseen kuitenkin vasemmalta :) Selvisin kääntöpaikastakin, jota piti myös etukäteen vähän jännittää (amatöörillä ajatukset näyttää olevan epäoleellisissa asioissa). Toisella kiekalla vauhti ihan luonnostaan vähän kuitenkin laski ja viisi kilometria ennen maalia alkoi takareidet ilmoittelemaan krampista. Järkeilin onneksi, että juoksussa käytän enemmän etureisiä ja pohkeita, joten en sitä murehtinut enempää. Reitillä oli kuitenkin vauhdikkaita laskuja (maksimit 52 km/h oli henk.koht. nopeusenkka) ja vastaavasti sitten ihan hapottavia ylämäkiä. Aivan toista kuin viime vuonna tasaisten teiden Nokialla. Mittarin mukaan keskinopeus 43 km matkalla oli kuitenkin 29 km/h, joka on lähes sama kuin viime vuonna puolta lyhyemmällä kisamatkalla. Jotain on siis tapahtunut - edistymistä?

Viimeinen vaihto edessä
Juoksussa jalat olivat tönköt ensimmäiselle kääntöpaikalle eli 2,5 km. Tein kuitenkin päätöksen, että kävelemään en lähde ja se pitikin loppuun asti. Pystyin ehkä hieman rennommin juoksemaan puolimatkaan ja siitä sitten sisulla loppuun. Pidin itseäni ihan kohtuullisena juoksijana, mutta suhteessa muihin taisin kuitenkin yllätyksekseni olla huonompi juoksussa kuin pyöräilyssä.

Maali!
(Kameran takana mieheni ja taustalla kannustusjoukot: tytöt ja isovanhemmat)
Tuliaisina reissusta oli hyvä mieli, kuollut olo, paarman purema ja hitunen lisää motivaatiota jatkaa tämän lajin harjoittelua. Tavoiteaikani 3h10min alittui reilusti. Loppuaikani oli 3.04:32. Kaikki tulokset täältä.

2 kommenttia:

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Onnittelut tavoiteajan reilusta alittamisesta haastavissa olosuhteissa. Sulla oli kyllä ihan mahtavat taustajoukotkin!

Ninni (energianurkkaus.vaikuttajamedia.fi) kirjoitti...

Eksyin tänne Pian Kaukomara-blogin kautta. Hieno suoritus, onnittelut!! :)