perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kehon hallintaaSitkeän kesäyskän jälkeen ja lähes kolmen viikon urheilutauon jälkeen addikti pääsi vihdoin nauttimaan kropan hallinnasta ja kipeistä lihaksista.

Kevyttä paluuta yritettiin bodybalancen ja seinäpilateksen avulla. Bodybalancehan on sekoitus Tai Chi:tä, pilatesta ja joogaa. Periaatteessa ihan kevyttä, jos siis hallitsee keskikroppaansa ja tasapainoa. Treenitauon jälkeen lihakset olivat kuitenkin ihmeissään tällaisesta ”sisäisen tasapainon ja harmonian etsinnästä” kuten tuntia kuvataan.

Seinäpilateksen ohjaaja onneksi osasi heti palauttaa meidät ensikertalaiset maan pinnalle ja kertoi, että tunti tulee olemaan rankka ja seuraavana päivänä paikat tulee olemaan kipeät. Seinäpilates kun ei hirveästi muistuta lyhyempää kaimaansa pilatesta. Yhteistä toki on kehonhallinta ja liikkeen virtaavuus.

Seinän varassa killuva kuvaaja.
Seinäpilateksen teho aloittelijoille perustunee kauhusta jäykkänä pidettäviin lihaksiin. Roikkuminen seinästä vyön varassa koettelee myös insinöörin uskoa fysiikanlakeihin. Kun tunnin edetessä luotto kasvaa, voi liikelaajuuksista saada tehoa myös niihin löytämättömiin lihaksiin. Oman kropan liikkeen lisäksi lisävastusta ja monipuolisempaa treeniä saa erilaisista seinään kiinnitettävistä kuminauhoista joilla tehdään käsi- ja jalkaliikkeitä. Puoltoistatuntisen kruunaa venyttely ja apinamainen roikkuminen seinällä pää alaspäin. Seuraavana päivänä tosiaan oli lihakset kipeänä ja lantio mustelmilla seinävyöstä. Kokemus oli kuitenkin huikaiseva, joten joutunen suosittelemaan tätä ainakin eräänlaisena elämyksenä. Kolmiulotteiset liikkeet soveltuvat vieläpä erityisen hyvin uimareille.

Sen sijaan että alkaisin itkuvirren sairastamisesta kesällä parhaaseen treenikauteen, päätänkin tämän siihen ihanaan tunteeseen, kun pääsee taas urheilemaan tauon jälkeen ja tuntee lihaksissa maitohappoa, tärinää ja väsymystä. Tämän kevyen paluun jälkeen onkin mukava lähteä keräämään näitä tuntemuksia vedessä, maantiellä ja lenkkipoluilla.

Ei kommentteja: