perjantai 10. lokakuuta 2014

Ylimenokausi?

Alkusyksy on yleensä ollut ylimenokausi kesäharrastuksista (avovesiuinti ja triathlon) kohti uinnin hallikautta. Tästä syksystä muodostui kuitenkin aktiivinen ja kestävyysurheilupainotteinen. Triathlonissa uskaltauduin puolimatkan kilpailuun. Ajankohta siirtyi kuitenkin jalkavaivojen takia keskikesältä loppukesään,  jotta sain tahkottua treeniä sopivasti alle. Kisafiiliksistä avauduinkin jo aikaisemmin.

Käringsundin alkukiihdytys
Alkuvuodesta olin jo suunnittellut juoksevani puolimaratonin Pääkaupunkijuoksussa. Tapahtuma järjestetään aina syyskuun lopussa. Juoksu menikin aivan upeassa syyssäässä alle tavoittelemani 2 tunnin rajan. Edellisestä puolikkaasta oli vierähtänyt yli 2 vuotta ja tuolloin jäin harmittavasti muutaman sekunnin tuosta haamurajasta. Nyt pistin reilusti paremmaksi ja enkka parani lähes 7 minuuttia.

Maalissa! voipunut tuuletus.
Heti viikko puolikkaan jälkeen oli vuorossa historiallinen Suomen ensimmäinen Swimrun. Nappiinhan se meni ja kisan jälkeen on ollut kiva hehkuttaa loistavaa tapahtumaa ja tietenkin meidän suoritusta!
Varusteet ojennukseen! (Solvalla Swimrun)
Ylimenokaudeksi tätä ei siis voi kutsua, vaikka treeniä kisasuoritusten välissä on tullut tehtyä varsin maltillisesti. 2 viikon päässä siintää pitkän radan masters SM-uinnit ja niihin olisi tarkoitus lähteä kauhomaan. Tiedän, että olen elämäni parhaassa kestävyysurheilukunnossa, mutta sillä ei valitettavasti pitkälle pötkitä uinnissa. Jostain pitäisi kaivaa motivaatiota muutamaan lajinomaiseen laatutreeniin ja sitten vaan leuka pystyssä kohti uusia haasteita. Levätä ehtii sitten myöhemminkin!

Ei kommentteja: